Холандският готвач Хенк ван Гърп се е устремил към рекорд по приготвяне на най-големия в света пай от... скакалци.
Майсторът на вкусни ястия се е ориентирал вече окончателно в приготвяне на всякакви ястия от насекоми, като своето вдъхновение той е почерпил от книгата на професор Марсел Дике от университета във Вагенинген, озаглавена „The insect Cookbook”. В нея можете да откриете невероятни рецепти за нетипични, но вкусни ястия от насекоми. Нещо повече, очаква се това да бъде трамплин за включването им към менютата на холандските ресторанти.
А авторът на книгата е и голям оптимист, защото неговите очаквания са хората да си купят книгата му и да започнат да си приготвят буболечките и у дома. Според професора и неговите колеги от университета скоро човечеството ще се обърне към този начин за добавяне на протеини, защото когато станем 9 милиарда към 2050-а година, насекомите ще бъдат най-добрия и алтернативен източник.