Български фурми изкараха на пазара в Дупница

Даниела Методиева
20.09.2010
размер на текста:

Димитър учуди дупничани с непознатия за тях плод. Снимка: dennews.bg

Български фурми вече излязоха на пазара в Дупница. Днес бе първият ден, в който търговецът от Сандански Димитър Димитров изнесе на сергия от този плод и предизвика интереса както на своите колеги, така и на клиенти и случайни минувачи.
За всички местни тази фурма се оказа непозната и повечето дупничани, които минаваха покрай сергията на Димитър гледаха с интерес странния плод, който за едни наподобяваше мушмула, някои отдалеч го оприличиха на кестен, а на трети им се стори, че е дива ябълка.
Пред dennews.bg Димитър обясни, че плодът, който предлага е от дървото хинап, което се отглежда в дворовете у нас и издържа на температура от – 20 градуса през зимата, до 40-градусовите горещини прец лятото.
След като ние от dennews.bg опитахме от вкуса на българската фурма, установихме, че тя по нищо не отстъпва на познатата ни, внасяна отвън.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети